Тағам технологиялары факультетi

Факультет деканы

Жаксылыкова Гульшат Нурмуханбетовна

Техника Ғылымдарының Кандидаты, Доцент

Құрметті талапкерлер!

Адамның өмірде қабылдайтын маңызды шешімдерінің бірі-мамандық таңдау. Сіздің болашағыңыз дұрыс таңдалған білім беру бағдарламасына байланысты. Ең бастысы, таңдалған мамандық сізге ұнап және сұранысқа ие болу қажет.

Бүгінгі таңда тағам және қайта өңдеу өнеркәсібінің өндірушілері шикізаттың түсуінен бастап дайын өнімді орау сәтіне дейін сапаны бақылауды жүзеге асыра алатын ғана емес, сонымен қатар әр-түрлі салаларда және өнімді жаскуда әртүрлі кезеңдерінде тиімді технологияларды әзірлеп, сәтті енгізе алатын білікті технологтарға қызығушылық танытады.

Факультет түлектері тағам және қайта өңдеу кәсіпорындарында кәсіби қызметке дайын, астық өңдеу, наубайхана, макарон, кондитерлік, сүт, ет, балық өнеркәсібі кәсіпорындарына бағдарланған, алкоголь, ликер-арақ, шарап жасау, сыра қайнату зауыттарында, алкогольсіз сусындар шығару және өнімді көтерме сату кәсіпорындарында, жобалау-конструкторлық ұйымдарда, ғылыми-зерттеу және тәжірибелік-конструкторлық ұйымдарда, ғылыми-зерттеу және сынақ орталықтары мен зертханаларында, шикізат пен дайын өнімді сертификаттау және сәйкестендіру қызметтерінде, сауда және салық инспекцияларында және тамақ өнімдерінің өндірісі мен айналымын бақылайтын басқа органдарда, сондай-ақ мұнай-химия кәсіпорындарында жұмыс жасйды.

Жақсы инженерлік дайындығы бар, шет тілін меңгерген, заманауи дүниетанымы бар жігерлі мамандар-технологтар әрқашан сұранысқа ие. АТУ-да оқи отырып, сіз өнеркәсіптік салада да, ғылыми салада да лайықты дайындыққа ие боласыз.

Біздің есіктер сіз үшін әрқашан ашық!

Факультет туралы

«Тағам технологиялары» факультеті (ТТФ) Алматы технологиялық университетінің оқу, ғылыми және әкімшілік-құрылымдық бөлімшесі болып табылады, жеке білім беру бағдарламалары бойынша оқытуды, сондай-ақ факультеттің ББ-ға сәйкес кафедра мен зертхананың оқу-зерттеу қызметіне басшылық жасайды.

Факультеттің прафессорлық-оқытушылар құрамы-өз ісінің мамандарының тәлімгерлері, тағам және қайта өңдеу өндірістерінің технологиялары, химиялық технология, тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі саласында жетекші ғалымдар.

Факультет оқытушылары Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрлігі “Жоғары оқу орнының үздік оқытушысы” мемлекеттік грантының иегерлері Изтаев А.И., Алимарданова М.К., Таусарова Б.Р., Курманалиев М.К., Лесова Ж.Т., Искакова Г.К., Уажанова Р.О., Жиенбаева С.Т., Диханбаева Ф.Т., Сулейменова М.Ш., Козыбаев А.К., Онгарбаева Н.О., Мулдабекова Б.Ж., Абжанова Ш.А., Таева А.М., Байболова Л.К., Байгазиева Г.И., Шаншарова Д.А., Узаков Я.М. Набиева Ж.С., Кененбай Ш.Ы., Матибаева А.Ы., Шаяхметова Ы.Ш., Ахметова С.О., Байысбаева М.П., Батырбаева Н.Б., Джетписбаева Б.Ш., Божбанов А.Ж. 

Мекен-жайы: Райымбек көшесі, 348/4, 2-А корпус, каб. 302, 308
Телефон: 396-71-33, ішкі. (111,112)
Электрондық почтасы: dekanat.fpp@mail.ru
Instagram страницасы: fpt.team_atu  

Факультеттің кафедралары

Табысты мансап
АТУ-дан басталады

Студенттер Қазақстанның жетекші кәсіпорындарында кейіннен жұмысқа орналасу тәжірибесінен өтеді

АТУ Орталық Азияда жетекші орынға ие және Қазақстанның үздік техникалық жоғары оқу орындарының тізіміне кіреді

Факультет
өмірі

Онлайн кеңесшіге жазыңыз
Біз жұмыс уақытында сағат
9:00-ден 18:00-ге дейін байланыстамыз

Алматы технологиялық университеті, тамақ технологиялары факультеті

Қазіргі әлемде «Технолог» кең мағынада өндіріс кезеңдері мен өндірістің дәйектілігіне жауап беретін маман болып табылады. Технологиямен байланысты ұғымның өзі бізге ежелгі грек тілінен келді. Ежелгі уақытта құралдар мен импровизацияланған құралдарды жасаудың технологиялық процесі қолданылған. Қазір Қазақстанда азық-түлік технологиялары толығымен дерлік автоматтандырылған, өндірісте ағымға қойылған. Алайда, технологиялық процестердің сапалы және сауатты орындалуын қадағалайтын білікті технологтардың қажеттілігі қалады. Технолог мамандығын игеру үшін қай университетті таңдау керек? Төменде мақалада осы тақырып бойынша шолу берілген.

Алматы технологиялық университеті, Тамақ технологиялары факультеті

Қазіргі технолог шикізат түскен сәттен бастап дайын өнімге дейінгі өнім сапасын бақылау туралы білімді игеруге, сондай-ақ инновациялық технологиялық процестерді әзірлеуге және өндіріске енгізуге міндетті.

Факультетте келесі бағыттар бойынша кафедралар жұмыс істейді:

  1. Азық-түлік биотехнологиясы саласында емдеу-профилактикалық және жалпы мақсаттағы өнімдерді жасау бойынша жұмыстар жүргізілуде. Осы бағыттағы түлектер өңдеу, тамақ және медицина өнеркәсібінде; фармацевтикалық компанияларда жұмыс істей алады; Ауыл шаруашылығы, педагогикалық және ғылыми қызметпен айналыса алады.
  2. Азық-түлік технологиясы саласында Азық-түлік технологиялары факультеті бірнеше бағыт бойынша сұранысқа ие мамандықтарды алуға мүмкіндік береді. Мамандықты оқыту үшін технология бойынша білім беру бағдарламаларының бірін таңдау қажет: азық-түлік өнімдері, Консервілер мен тамақ концентраттары, сүт өнімдері, қоғамдық тамақтану және арнайы мақсаттағы өнімдер, балық және ет өнімдері.
  3. Нан өнімдері мен қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы бағыты бойынша осы кафедраның оқытушылары астықты өңдеу және сақтау бойынша инженер технолог мамандарын дайындайды. 
  4. Азық-түлік қауіпсіздігі және сапасы кафедрасы тамақ саласы бойынша мамандарды дайындайды: Стандарттау, сертификаттау, метрология.
  5. Химия, химиялық технология және экология саласында экология, қоршаған ортаны қорғау, Экобиотехнология және басқа да мамандар даярланады.

Мамандарды оқыту

Кафедраларда ғылым докторлары, PhD, магистрлер, ғылым кандидаттары дәрежелері бар штаттық оқытушылар, ҚР БҒМ гранттары мен мемлекеттік стипендияларының иегерлері сабақ береді. Профессор-оқытушылар құрамы жоғары оқу орындарында және Ресей, Австрия, Германия, Испания, Қытай және басқа елдерде тұрақты негізде тағылымдамадан өтеді. Студенттер Ұлыбританияда, АҚШ-та, Бельгияда, Малайзияда және Италияда тілдік тәжірибеден өту мүмкіндігіне ие.

АГТУ тамақ өнеркәсібіне арналған кадрлар (персонал/мамандар) теорияларды қолдана отырып және заманауи технологиялардың талаптарына жауап беретін білім беру процестерін құра отырып оқытылады. АТУ-да кәсіби практикалық дағдыларды қалыптастыру үшін мамандандырылған зертханалар мен ғылыми-практикалық орталықтар құрылды. Аспаптар мен арнайы жабдықтардың үлкен ассортименті бакалаврлар мен магистранттарға зерттеу жүргізуге, тамақ өнеркәсібі саласында инновациялық технологияларды әзірлеуге мүмкіндік береді.

Қосымша ақпарат

Азық-түлік технологиялары факультеті Ресей технологиялық университетімен, Болгария тамақ технологиялары университетімен және Қырғыз техникалық университетімен бірлесіп қос дипломдық бағдарламалар бойынша оқуды ұсынады. Іріктеу критерийлері, қабылдау және оқу шарттары, оқу құны туралы толығырақ ақпаратты университеттің ресми сайтынан білуге болады.